Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Macedonian man jailed for recording a Macedonian wedding in Greece-Greek Subtitles


Μάλλον κάποιοι από το ελληνικό κράτος θέλουν να μας δείξουν κάτι που δεν είναι αλήθεια και δεν μπορούν να το αποδείξουν…!!!
Δηλαδή την πραγματικότητα ….. Οι άνθρωποι που ζουν στην Δημοκρατία της Μακεδονίας, έχουν ρίζες, σχέσεις και συγγενείς στο κομμάτι της Μακεδονίας που ανήκει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια!!!! Άρα κάπως αυτό το έθνος προσπάθησε να διασπαστεί από εξωγενείς παράγοντες. Πρέπει όλοι όμως να δηχθούμε την πραγματικότητα και ότι υπάρχει το Μακεδονικό έθνος και ότι θα πρέπει να σεβόμαστε τα δικαιώματά του στην Ελλάδα, και όχι να κατακρίνουμε τη κάθε προσπάθεια τον ανθρώπων αυτών για ελευθερία έκφρασης και λόγου !!!!!

Ευχαριστώ!!!

10 σχόλια:

  1. Ποιο ήταν το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουσιαστικα δεν υπαρχει αδικημα. Βεβαιως αν χρειαστει μπορεις να βρεις ενα. Το θεμα ειναι οτι οι αρχες προσπαθουν, απο ανεκαθεν, να εμποδισουν τις συναναστροφες των εδω Μακεδονων με τους εκει Μακεδονες και ιδιαιτερα των Μακεδονων κατοικων της Δ. Μακεδονιας (πολυ περισσοτερο των πολιτικων προσφυγων και των απογονων τους)με τους εδω συγγενεις τους και αντιστροφα.
    Επισης οι αρχες δεν θελουν τις επαφες των Μακεδονων απο τις δυο πλευρες των συνορων και πολυ περισσοτερο την βιντεοσκοπηση καποιων γεγονοτων τα οποια αποδεικνυουν τις ομοιοτητες μεταξυ μας. Ετσι στα γεγονοτα στους Λοφους Φλωρινας η αστυνομια συνελαβε και μετα "συνοδεψε" ως τα συνορα ενα τηλεοπτικο συνεργειο απο την Δ. Μακεδονιας (το οποιο ειχε ολα τα απαραιτητα εγγραφα)επειδη -οπως μου ειπαν κατοικοι του χωριου- επερνε συνεντευξεις στα μακεδονικα με τυχαιους περαστικους. Φαντασου στις ειδησεις να βλεπεις "ανυπαρκτους" να μιλαν με ανεση μια "ανυπαρκτη" γλωσσα...
    Ακομα και τους μουσικους τους κυνηγανε. Ξερω εναν μουσικο Τσιγγανο απο την Μπιτολα ο οποιος "ξεκουραστικε" δυο μηνες σε ελληνικη φυλακη (στα τελη του '80 αν δεν κανω λαθος) γιατι επαιζε "ανθελληνικη" μουσικη σε καποιο πανηγυρι στην Φλωρινα. Στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι πιο απλα τα πραγματα. Δεν τους δινουν βιζα ή τους ακολουθουν με αποτελεσμα να μην μπορουν να παιζουν σε γαμους και πανηγυρια ή καλουν σε "ενημερωτικη" συζητηση αυτους που τους προσκαλεσαν ή επαιζαν μαζι τους. Σε πολα χορευτικα συγκροτηματα εχει αποτραπει η εισοδος ή εχει επιτραπει (για να ειναι ολα νομιμα) αλλα με καποιους "αθωους" ορους. Πχ. χωρις τις στολες τους ή χωρις μουσικα οργανα κ.τ.λ. και αυτο μετα απο πολυωρες "διαδικασιες" και εξωνυχιστικους ελεγχους.
    Ενα αλλο θεμα ειναι οι παρανομες και μυστικες αφαιρεσεις ιθαγενειας απο Μακεδονες οικονομικους μεταναστες οι οποιοι στην αλλοδαπη εχουν "ανθελληνικη δραση". Πχ. δεν μιλαν ελληνικα μεταξυ τους ή δεν παρακολουθουν θεια λειτουργεια στην ελληνορθοδοξη εκκλησια(http://www.florina.org/news/2008/august14_g.asp).
    Με δυο λογια οι αρχες κανουν τα παντα για να αποτραπουν οι επαφες και να μην εμβαθυνουν τις μεταξυ τους σχεσεις οι Μακεδονες, οπου και αν βρισκονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H χουντα και η δικτατορία του 67-74 σε όλο
    της το μεγαλείο.
    Εγω παντως συνεχίζω να πιστευω οτι κάποιο λάθος εγινε και ότι το συγκεκριμενο περιστατικο εκτυλίχθηκε στην ανατολική τουρκία απο τουρκους αστυνομικούς και δικαστές απέναντι σε κάποιον κουρδο απο το ιράκ που επισκέφθηκε συγγενείς του στο Ντιμπαγιακίρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Karliasko δε σε βλέπω να αντιδράς έτσι και για την φυλάκιση Στοίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ ανώνημε (25 οκτωβρίου 2009 6:65μμ) ,
    είναι λογικό να μην αντιδρά έτσι ο kaljarsko για την φυλάκιση του Ν.Στοίδη , οπως δεν αντιδρά και κανένας μας, γιατι πολύ απλά δεν στήριξε,δεν συμμερίστηκε και δεν συμφώνησε ουδέποτε κανένας μας με τα λεγόμενα και τις βλέψεις του κυρίου Ν. Στοίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο ο Τσαρκνιάς του μείνε του κακομοίρι του Νικόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. A ξέχασα ο Τσαρκνιάς βαφτίζεται μακεδόνας μονο όταν πάει στο καναδα την αυστραλία για να παρει κανα δολλαριο και όταν έρχετε η Μακντουγκαλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι προφανές οτι ο ανώνυμος 25 Οκτώβριος 2009 6:56 μμ, 26 Οκτώβριος 2009 7:50 και 7:52 πμ υποφέρει απο την ελληνική "ευγενή τύφλωση" εξαιτίας της οποίας δεν μπορει να ξεχωρίσει τους Μακεδόνες από τους Βούλγαρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να σου βάλω ένα quiz να δούμε αν μπορείς εσύ να τους ξεχωρίσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν ο Στοιδης ειχαι συλληφθει για καποιους απροσδιοριστους "εθνικους" λογους θα ειχα αντιδρασει για το γεγονος, ασχετα με το οτι δεν συμφωνω καθολου με τις ιδεες και τον τροπο με τον οποιο εκφραζεται. Προς το παρον βασει αυτα που γνωριζω για την υποθεση δεν μπορω να σχολιασω. Στην περιπτωση του Μιτσκοβ εχουμε μια καθαρα πολιτικη και για λογους εκφοβισμου συλληψη και ο οποιος δεν ειχαι κανει κανενα απολυτως παραπτωμα. Εχει διαφορα, δεν νομιζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή