Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Νέα ρατσιστική επίθεση στο Νέο Κόσμο

23:17 - Δευ 03/05/2010, Ιουλία Κιλέρη

Με ξύλα επιτέθηκαν εναντίον Πακιστανού μετανάστη που περνούσε πίσω από το ξενοδοχείο Intercontinental στο Νέο Κόσμο το βράδυ της Δευτέρας περίπου 15 άτομα με κράνη και κουκούλες. Ο μετανάστης τραυματίστηκε στο κεφάλι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Οι ομάδα φώναζε συνθήματα «Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα», ενώ κάτοικος της περιοχής που τους είδε και φοβήθηκε ότι μπορεί να γίνουν συμπλοκές, τηλεφώνησε περίπου 15 λεπτά πριν την επίθεση στην αστυνομία για να την ενημερώσει σχετικά.

Μετά από αρκετή ώρα έφτασε ένας αστυνομικός, ο οποίος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες «τους κυνήγησε, αλλά δεν τους έπιασε». Αρκετή ώρα αργότερα, έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα στο σημείο.

Αυτή την ώρα, πολίτες και μέλη της Αντιρατσιστικής Επιτροπής Ελλήνων και Μεταναστών Κατοίκων του Νέου Κόσμου, που είχε συγκροτηθεί μετά το προηγούμενο ρατσιστικό χτύπημα σε Άραβες της περιοχής, συγκεντρώνονται στην περιοχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση.

Σχολιάζοντας την επίθεση, ο Θανάσης Κούρκουλας, της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, δήλωσε στο tvxs.gr ότι «Κάποιοι προσπαθούν την ώρα που ο κόσμος δέχεται τη σκληρότερη επίθεση στο βιοτικό του επίπεδο, να τον πείσουν ότι για την κρίση φταίνε οι μετανάστες. Με σημείο αφετηρίας τη φασιστική συγκέντρωση στις 19:00 το απόγευμα της Πρωτομαγιάς τόσο στον Άγιο Παντελεήμονα όσο και στο Νέο Κόσμο, έχουμε σοβαρές φασιστικές επιθέσεις. Καλούμε κάθε εργαζόμενο να καταδικάσει τους ρατσιστές και να διαδηλώσει την Τετάρτη στη γενική απεργία μαζί με τους μετανάστες εργαζόμενους».

http://tvxs.gr/news/ελλάδα/νέα-ρατσιστική-επίθεση-στο-νέο-κόσμο

1 σχόλιο:

  1. Δεν ειναι λιγο υποκριτικο κ οξυμωρο απο τη μια να εισαι αντιρατσιτης κ αριστερος (οσον αφορα την ελλαδα) κ απο την αλλη να εισαι κουρδισμενο εθνικι κ φασιστοειδες οσον αφορα τη Μακεδονία? Για σκεψου το λιγο.ο θεατρινισμος κ η εμπαθεια απεναντι σε ενα κρατος δεν κρυβεται όσο κι αν το κουκουλώνει καποιος ωραιες με λεξεις όπως "αντιρατσιμος" αντιεθνικισμος κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή