Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής, ΕΔΕ για τους βατραχανθρώπους

Στο Λιμενικό Σώμα ανήκουν τελικά οι 36 συνολικά βατραχάνθρωποι που, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα, φώναζαν ρυθμικά απαράδεκτα συνθήματα κατά Τούρκων και Αλβανών.

Επρεπε να περάσουν πολλές ώρες για να διαπιστώσουν οι ανώτατοι αξιωματικοί του Λ.Σ., που από νωρίς το πρωί έβλεπαν και ξανάβλεπαν το βίντεο της ντροπής, ότι οι «Ελληναράδες» βατραχάνθρωποι ήταν δικοί τους και ανήκαν στη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών, που εδρεύει στον Αγιο Κοσμά.

Μέχρι αργά το μεσημέρι οι υπεύθυνοι αξιωματικοί της ΜΥΑ, αλλά και ο επικεφαλής της ομάδας, που φώναζαν τα υβριστικά συνθήματα αμέσως μόλις απομακρύνθηκε από την εξέδρα των επισήμων, διαβεβαίωναν τόσο τον αρχηγό του Λ.Σ., αντιναύαρχο Θανάση Μπούσιο, αλλά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι ουδεμία σχέση είχαν με το Λιμενικό, αλλά με το Πολεμικό Ναυτικό και ειδικά με την Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών.

Και ενώ παρ' ολίγον να ξεσπάσει ενδοκυβερνητικός πόλεμος, καθώς οι υπεύθυνοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του ΥΠΡΟΠΟ δεν δέχονταν ότι οι βατραχάνθρωποι που φώναζαν τα ρατσιστικά συνθήματα ήταν δικοί τους, η ενδελεχής και συνεχιζόμενη εξέταση του βίντεο, αλλά και οι πληροφορίες εκ των έσω, απέδειξαν ότι οι 36 «λεβέντες» βατραχάνθρωποι ανήκαν στη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, κάτι που, όπως ήταν αναμενόμενο, «έβγαλε από τα ρούχα του» τόσο τον αρχηγό του Λιμενικού όσο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που είναι αρμόδιος για το Λ.Σ., Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Με εντολή του αρχηγού, αντιναύαρχου Θανάση Μπούσιου, τέθηκε σε άμεση διαθεσιμότητα ο επικεφαλής αξιωματικός της ρατσιστικής ομάδας των ένστολων, ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Κ. Χαραλαμπόπουλος, που σημειωτέον είναι και «βάτραχος», ενώ διατάχθηκε και κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση για να αναζητηθούν οι ευθύνες των 36 βατραχανθρώπων, ενώ δεν αποκλείεται και η παραπομπή τους στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Ρατσιστικά συνθήματα από μέλη των ειδικών δυνάμεων στη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=145770



Από την παρέλαση της 28 Οκτωβρίου 2008 στη Θεσσαλονίκη.

Και η σατιρική πλευρά της υπόθεσης.
Απολαύστε την!!!!!



Ράδιο Αρβύλα-Παρέλαση Ο.Υ.Κ.(26/3/2010)

10 σχόλια:

  1. Απαράδεκτα πράγματα! Του χρόνου να τους βάλουν τα τραγουδάνε "Χαρωπά τα δυο μου δάκτυλα χτυπώ!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα νεοναζιστικά συνθήματα δεν ακούγονται μόνο από άτομα που ανήκουν σε νεοναζιστικές οργανώσεις. Ακούγονται και από πολίτες (στην προκειμένη περίπτωση οπλίτες) που δεν ανήκουν σε νεοναζιστικές οργανώσεις.
    Το γεγονός αυτό στην παρέλαση της 25η Μαρτίου 2010 αποδεικνύει ότι ο εθνικισμός ως συμπεριφορά και νοοτροπία έχει διεισδύσει και σε τμήματα της ελληνικής κοινωνίας που βρίσκονται εκτός νεοναζιστικών οργανώσεων.
    Το χειρότερο είναι πως για πολλούς Έλληνες τέτοια αποκρουστικά συνθήματα είναι “λογικό” να ακούγονται. Δεν αντιλαμβάνονται πόσο τρομερά είναι.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο εναντίων Αλβανών και εναντίων εθνικά Μακεδόνων. Σας θυμίζω τα όσα εθνικιστικά και αποκρουστικά συνθήματα ακούστηκαν στην παρέλαση της 28 Οκτωβρίου 2008 στη Θεσσαλονίκη (κλικ εδώ : http://www.youtube.com/watch?v=zfrlUVg8lW8).
    Τότε δεν υπήρξε καμμία αντιδραση απο την πολιτική ηγεσία. Προφανώς το θεώρησαν “λογικό” να ακούγονται τέτοια εθνικιστικά συνθήματα. Το ίδιο "λογικό" θα το θεωρούσε και η σημερινή πολιτική ηγεσία εαν δεν είχε δημοσιευθεί το βίντεο απο την Ελευθεροτυπία. Συγχαρητήρια στον δημοσιoγράφο της που έβγαλε το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβημα διαμαρτυρίας από την ΠΓΔΜ
    ΑΠΕ Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 16:25


    Tο Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κάλεσε αύριο την επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, εξαιτίας των συνθημάτων που ακούστηκαν κατά τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα. Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «ΜΙΑ», ο υφυπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Πέτροφ θα επιδώσει στην κα Παπαδοπούλου διάβημα διαμαρτυρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με δεδομένο τον τεράστιο αριθμό των τούρκων στρατιωτικών εθνικιστών τους οποίους η κυβέρνηση ερντογάν οδήγησε στα δικαστήρια και μερικούς στη φυλακή, είναι σίγουρο ότι αν αυτό συνέβαινε στην Τουρκία εναντίον των ελλήνων θα οδηγούσε σε φυλάκιση των υπεύθυνων...
    στην ελλάδα βέβαια θα γίνει μόνο κάποια ΕΔΕ που οδηγείται στο αρχείο ώς συνήθως...
    όχι μόνο το στραύτευμα αλλά και μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας εμφυσείται από εθνικισμό και ρατσισμό..
    ιδιαίτερα αντιμακεδονικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αισχος αυτες ειναι οι φασιστικες κοπριες τις νεοελληνικης [δημοκρατιας]απολαυστες τις λιγδες των Βαλκανιων και της Ευρωπης του 2010.
    Σολουντσανετς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εθνικισμός κ. Χρυσοχοΐδη, όχι «ρατσισμός»!
    του Τ. Μίχα

    Οι πρόσφατες εκδηλώσεις τμήματος των ενόπλων δυνάμεων στην παρέλαση της 25 Μαρτίου επιβεβαιώνουν πλέον πανηγυρικά όσους αμφιβάλλουν για το αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (όπως ακριβώς και η προγενέστερη της ΝΔ ) έχει την διάθεση την βούληση η την ικανότητα να επιλύσει ειρηνικά τις διαφορές τις με τις γειτονικές χώρες και ιδιαίτερα με τα «Σκόπια».
    Διότι η απίστευτη αυτή εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε από μερικές δεκάδες «ακραίους» σε κάποια περιφερειακή πλατεία της πρωτεύουσας ή της συμπρωτεύουσας. Πραγματοποιήθηκε από το πιο επίλεκτο τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την διάρκεια της πιο επίσημης τελετής τους κράτους και ενώπιον των ανώτατων αρχών της χώρας! Και αντί οι αρχές να αποχωρήσουν αμέσως ως όφειλαν από την νεοναζιστική αυτή φιέστα παρέμειναν να θαυμάζουν τα παλληκάρια μας!
    Φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαιναν ανάλογα επεισόδια. Και σε άλλες στρατιωτικές παρελάσεις και στην Θεσσαλονίκη και αλλού υπήρχαν ένστολοι που φώναζαν ανάλογα συνθήματα. Χωρίς ποτέ τους να αντιμετωπίσουν όχι στρατοδικείο αλλά ούτε καν επίπληξη. Και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις όποτε το γειτονικό κράτος έκανε διάβημα διαμαρτυρόμενο για αυτές τις εκδηλώσεις μίσους το ελληνικό ΥΠΕΞ με τον γνωστό αγέρωχο τρόπο του καταδίκαζε..τα «Σκόπια»!!
    Αλλά ακόμα χειρότερη υπήρξε η προσπάθεια ιδεολογικής συσκότισης του επεισοδίου από τις ελληνικές αρχές. Έτσι στις δηλώσεις του για τα θλιβερά επεισόδια ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα χαρακτήρισε ως «ρατσιστικά» και «ξενοφοβικά» -αντί φυσικά να τα αποδώσει εκεί που πραγματικά ανήκουν: Στον νεοελληνικό εθνικισμό που αναπαράγεται καθημερινά από τις δηλώσεις των αρχών, τα ΜΜΕ και πάνω από όλα από σχολεία. Διότι τα συνθήματα των ένστολων δεν ήταν συνθήματα υπέρ κάποιας φυλής και καταδίκης κάποιας άλλης.
    Δεν ήταν συνθήματα π.χ. υπέρ των «Λευκών» και καταδίκης των «Μαύρων». Όχι, τα συνθήματα απαιτούσαν την εξόντωση των εχθρών τους Ελληνικού έθνους και όχι της Λευκής φυλής Συνθήματα όπως «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό» η: «Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς» -αυτά τα συνθήματα ήταν καθαρά εθνικιστικά.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο newstime.gr
    http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=38228

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον Πετσάλνικο τον πείραξε λέει το δάχτυλο της Αφροδίτης και έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα.
    Αν ο πρόεδρος της βουλής έκανε διάβημα για ένα ιδιωτικό περιοδικό τότε τι πρέπει να κάνουν οι κυβερνήσεις Αλβανίας και Μακεδονίας για τα συνθήματα που ακούστηκαν στην επίσημη παρέλαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα ήθελα να ξερω ποιες (ονομαστικά) επισημες αρχες ηταν παρων ακουσαν και δεν αντεδρασαν καθολου...
    και δεν το εβγαζε η Ε κανεις δεν θα ελεγε τίποτε.

    (παντως προεδρος και πρωθυπουργοί ητανε τυχεροί εκεινη την μερα ητανε θεσσαλονίκη - οχι ότι θα τους σηκωνότανε το αυτι κι αν ακομα ήτανε εκει)

    (σαν αποτελεσμα τιποτε δεν θα αλλαζε -καθολου περισσότερος ντόρος δεν θα γινότανε)

    και οπως είπε ο Μιχας δεν ητανε καθολου ρατσιστικα τα συνθημαστα (ιδιο dna εχουμε με τους γειτονες απο το ιδιο υλικο ειμαστε φτιαγμενοι η παιδεια μας διαφερει μονο) ητανε καθαρα εθνικιστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή