Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Lerin 22-08-09 Tribina , Φλώρινα 22-8-09 , Лерин 22-8-09





Obrakjanje na novinarot na Elefterotipija, pisatel i istrazuvac Tasos Kostopulos vo Lerin na 22-08-09 vo tribina na tema retrospektiva na '40-tite godini vo lerinsko.
Εισηγηση του δημοσιογραφου της Ελευθεροτυπιας, συγγραφεα και ερευνητη Τασου Κωστοπουλου στην Φλωρινα σε ημεριδα με θεμα "Αναδρομικη επικαιροτητα της δεκαετιας του '40 ".


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a...
Pavlos Voskopulos od Vinozito (partijata na Makedoncite vo Grcija) na tribina vo Lerin na 22-08-09 na tema retrospektiva na '40-te god.
Παυλος Βοσκοπουλος απο το Ουρανιο Τοξο (κομμα των εθνικα Μακεδονων στην Ελλαδα) σε ημεριδα στην Φλωρινα στις 22-08-09 με θεμα την επικαιροτητα της δεκαετιας του '40.


Nace Parisis od partijata na MAkedoncite vo Grcija Vinozito na tribina vo Lerin i odgovorot na pratenikot i odgovorniot za nadvoresnata politika na PASOK Andreas loverdos.
Θανάσης Παρίσης απο το κομμα των εθνικα Μακεδονων στην Ελλαδα Ουρανιο Τοξο σε ημεριδα στην Φλωρινα και ο βουλευτης και υπευθυνος εξωτερικης πολιτικης του ΠΑΣΟΚ Ανδρεας Λοβερδος

5 σχόλια:

  1. Στις 10 Δεκέμβρη είναι η ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
    Ας αφιερώσουμε την φετινή χρονιά στο αίτημα της επιστροφής στους Μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες ανά τον κόσμο της παράνομα αφαιρεθείσης εδώ και 60 χρόνια ελληνικής υπηκοότητας από το ελληνικό κράτος .
    Ελάχιστη πράξη, σχετική ανάρτηση σε μπλόγκ…, με την υπενθύμιση του εδώ και 26 χρόνια ρατσιστικού χαρακτήρα αυτής της αφαίρεσης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hμερομηνία : 26-11-09

    Πραγματικότητα οι πρώτες τουρκοκουρδικές πινακίδες κυκλοφορίας
    Οι πρώτες δίγλωσσες τουρκοκουρδικές πινακίδες κυκλοφορίας εμφανίστηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου του Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνες με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης υπέρ των δικαιωμάτων των Κούρδων, δήλωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Οι πινακίδες αναφέρουν τα ονόματα των χωριών που ανήκουν στον δήμο του Ντιγιάρμπακιρ -πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι- στα τούρκικα αλλά και με το αρχικό, κουρδικό τους όνομα.

    Σύμφωνα με πηγή του δήμου αυτή η αλλαγή αφορά σε 82 χωριά, όμως το όνομα της πόλης Ντιγιάρμπακιρ αναφέρεται μόνο στα τουρκικά.

    Προκαταρκτικές εργασίες είχαν ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα, αλλά οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι -ο οποίος στις 13 Νοεμβρίου αποκάλυψε τις βασικές παραμέτρους των μεταρρυθμίσεων που έχουν σκοπό να βελτιώσουν τα δικαιώματα των Κούρδων- επιτάχυναν την υλοποίηση του έργου, όπως επεσήμανε η ίδια πηγή.

    Η χρήση των κουρδικών στις διοικητικές υπηρεσίες και την πολιτική ζωή απαγορεύεται ακόμα, παρόλο που, σύμφωνα με το σχέδιο του Αταλάι, πρόκειται να επιτραπεί η χρήση της από τα πολιτικά κόμματα.

    www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ------------------------------------------------------------------
    Στην Ελλάδα πότε θα δούμε δίγλωσσες πινακίδες: Μακεδονο-ελληνικές, Τουρκο-ελληνικές, Βλαχο-ελληνικές, Αλβανο-ελληνικές...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέρ της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια η Ευρωβουλή


    Να προσδιορίσει ηημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου ζητά από το Συμβούλιο των ηγετών της ΕΕ το Ευρωκοινοβούλιο με ψήφισμα που υιοθέτησε για τη «Στρατηγική διεύρυνσης στα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων, την Ισλανδία και την Τουρκία».

    Πιο αναλυτικά, οι ευρωβουλευτές «συγχαίρουν» τα Σκόπια για την πρόοδο που έχουν πετύχει, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, και εκφράζουν «την ικανοποίησή τους» για το ότι η Επιτροπή αναγνώρισε την πρόοδο αυτή, και έχει ζητήσει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη συγκεκριμένη χώρα.

    Αν και στο ψήφισμα δεν αναφέρεται πως προϋπόθεση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι η επίλυση του Σκοπιανού, οι ευρωβουλευτές στο ψήφισμά τους αναγνωρίζουν ότι «ορισμένες υποψήφιες χώρες εξακολουθούν να έχουν ανεπίλυτες διαφορές με γείτονές τους» και υπογραμμίζουν ότι «η περιφερειακή συνεργασία και οι σχέσεις καλής γειτονίας συνεχίζουν να αποτελούν καίριους παράγοντες της ενταξιακής διαδικασίας».

    Το Κοινοβούλιο ζητά από την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα να εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Προστίθεται πως η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ πρέπει να αποφύγει τις ενέργειες και τις δηλώσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τις σχέσεις της με τη γείτονα.

    NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιον έβαλες να σου μεταφράσει, ιταλόφωνη; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΚΑΤΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ-(((ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ))ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΝΑ ΣΗΚΟΘΟΘΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή